Faillissement Conservatrix

Verschillende mensen hebben ons vragen gesteld over hun pensioen dat werd uitgekeerd door Conservatrix. Helaas kunnen wij gedupeerden op dit moment niet helpen. Hieronder leggen wij uit waarom en geven wij aan waar u meer informatie kunt vinden.

Waarom kan de Ombudsman Pensioenen uw klacht over het faillissement van Conservatrix niet in behandeling nemen?

De Ombudsman Pensioenen kan een klacht in behandeling nemen als de interne klachtenprocedure van de pensioenuitvoerder helemaal is doorlopen en de klacht over de uitvoering van het pensioenreglement gaat.
Klachten die het gevolg zijn van het faillissement van Conservatrix zijn geen klachten die gaan over de uitvoering van de pensioenregeling. Daarom kan de Ombudsman Pensioenen dat type klachten niet in behandeling nemen.

Huidige situatie Conservatrix

Op dit moment onderzoeken de curatoren van Conservatrix wat de gevolgen van dit faillissement zijn voor verzekeringnemers resp. polishouders. Zij onderzoeken ook de mogelijkheid of uw verzekering kan worden overgedragen aan een andere verzekeraar.

U kunt de ontwikkelingen in het faillissement van Conservatrix volgen op de website van Conservatrix (www.Conservatrix.nl).
Vragen en antwoorden (V & A) kunt u vinden op de website van Conservatrix

De Nederlandsche Bank heeft in een feitenoverzicht de belangrijkste ontwikkelingen beschreven die hebben geleid tot het faillissement. Dit feitenoverzicht is te vinden via de website van de Tweede Kamer .

Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de Stichting Polishouders Conservatrix.