International Pension & Employee Benefits Lawyers Association kent Libby Slater Award toe aan Henriƫtte de Lange

De International Pension & Employee Benefits Lawyers Association (IPEBLA), de internationale organisatie van pensioenjuristen heeft op 19 mei de Libby Slater Award uitgereikt aan de Nederlandse pensioendeskundige, Henriƫtte de Lange.

Henriëtte de Lange is de eerste Nederlandse winnaar van deze award die is vernoemd naar een vooraanstaande en zeer getalenteerde pensioenrechtjuriste uit Australië. Jana Steele, Chair of IPEBLA Steering Committee, lichtte toe dat de award die voor de negende keer wordt uitgereikt, is bestemd voor personen die in hun eigen land een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het pensioenrecht in de breedste zin van het woord. De winnaar wordt uitgenodigd voor het IPEBLA congres dat dit jaar plaatsvindt in Lissabon in Portugal. Tijdens de openingsavond van het congres heeft Steele de award overhandigd aan De Lange.

De Lange geeft in haar reactie aan: “Ik ben ontzettend blij met deze award. Het is zeer inspirerend om weer bij een IPEBLA congres te zijn. Heel nuttig ook om te luisteren naar en discussiëren over de uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van pensioen met pensioenjuristen uit andere landen.”

De IPEBLA is een wereldwijde organisatie die kennisuitwisseling, discussie en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van pensioenrecht en beloningssystemen bevordert.
Henriëtte de Lange organiseerde al in haar studententijd het IPEBLA congres in Budapest (1993). Vanaf 1996 tot 2010 was zij lid van IPEBLA en van 2005 tot 2009 maakte ze deel uit van het internationale hoofdbestuur.

Henriëtte de Lange is sinds 1995 werkzaam in de pensioen- en verzekeringswereld. Sinds januari 2019 is ze Ombudsman Pensioenen. De Ombudsman Pensioenen is onafhankelijk en behandelt klachten en geschillen over de uitvoering van pensioenreglementen. Het secretariaat is ondergebracht bij de SER in Den Haag.

Lees meer over de 'Libby Slater Award' van de IPEBLA

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Marianne den Boef; T 06 44244817.