Over de Ombudsman Pensioenen

Over de Ombudsman

De Ombudsman Pensioenen lost al sinds 1995 pensioengeschillen op. De pensioen ombudsman is ingesteld door Vereniging Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) en Stichting Ondernemingspensioenfondsen (Opf).

In 1995 ontstond de behoefte aan een onafhankelijke instelling om geschillen over pensioenen te behandelen. Met name klachten of geschillen over de uitvoering van het pensioenreglement van een bedrijfstakpensioenfonds of ondernemingspensioenfonds. De Vereniging Bedrijfstakpensioenfondsen en Stichting Ondernemingspensioenfondsen (Opf) hebben toen gezamenlijk de Ombudsman Pensioenen in het leven geroepen. Inmiddels zijn ook andere uitvoerders aangesloten.

De Ombudsman Pensioenen

De huidige Ombudsman Pensioenen is de Henriëtte de Lange.

Secretariaat

Het secretariaat van de Ombudsman maakt deel uit van de Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag. Het postadres is postbus 93560, 2509 AN, Den Haag. Secretaris is drs. Paul P. Alvers CPC. Ombudsman en secretaris worden bijgestaan door mevrouw Sally (C.A.T.) de Leede.

Meer informatie

Henriƫtte de Lange Ombudsman Pensioenen per 1 januari 2019

Zaak indienen bij de Ombudsman Pensioenen? Neem eerst contact op met het secretariaat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.