Wie geeft voorlichting over pensioenen?

De Ombudsman Pensioenen is geen voorlichter. Hij beschikt niet over het voorlichtingsmateriaal dat u misschien nodig hebt. Vragen over uw pensioen kunt u daarom het beste eerst stellen aan uw pensioenuitvoerder. Hieronder hebben wij een aantal vindplaatsen met algemene informatie over pensioenen voor u op een rij gezet.

Pensioenkijker

Met de Pensioenkijker vindt u een antwoord op veel algemene vragen.

De Nederlandsche Bank

Een lijst van alle pensioenfondsen kunt u ophalen (downloaden) op de website van De Nederlandsche Bank, evenals een lijst van oude pensioenfondsen met vermelding van de huidige pensioenuitvoerder.

Ministeries

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besteedt aandacht aan oudedagsvoorzieningen. Hoofdzakelijk over de volksverzekeringen (AOW en Anw), maar ook nabestaandenpensioenen in het algemeen worden uitvoerig behandeld. Veel vragen over verdeling van pensioen bij scheiding worden beantwoord door het Ministerie van Justitie.

Andere pensioen websites

In de rubriek Andere websites vindt u een overzicht van meer organisaties op het gebied van pensioenen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.